Nyomtatás
Megjelent: 2012. június 09. szombat

Családias Gyereknap Katafán

 

Pünkösd havának utolsó szombatján, május 26-án újra gyermekzsivaj töltötte be a volt iskola udvarát és épületét. A képviselőtestület tagjai lelkesen készültek erre a napra. Az alpolgármester úr személyes közreműködésével üstben készült az ebéd. Iván Enikő irányításával 10 órakor kézműves foglalkozás kezdődött. Majd ezután lekváros kenyér evő versenyt tartottunk, amelyet díjaztunk is.

A jelenlévő szülőket gyermekkori élményeikre emlékeztették a lekváros arcok látványa, ami többekben nagy derültséget keltett. Közben a jövő-menők nagyot szippantottak a levegőbe, ahol illatozott a pörkölt elindítva ezzel a pavlovi reflexeket. Délben közösen elfogyasztottuk az ebédet. Az étel mellé üdítőt és süteményt is kaptak a gyerekek. Délután 1 órától a nebulók kipróbálhatták az ugráló várat és a csúszdát is. Betekintést nyerhettek a két lufihajtogató segítségével, hogy mit lehet lufiból formázni. Az állatfiguráktól a virágon keresztül a kardig, kézügyességtől és elképzeléstől függően. A 17 órai tombolasorsolás előtt polgármester asszony köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, szponzorainak. Különösen annak a magánszemélynek, aki neve elhallgatását kérve nagyobb összeggel járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Jó volt hallani a sok kis gyermek felszabadult örömét. Az est beköszöntével, ki nyereménnyel, ki csak megelégedéssel tért haza, bízva a jövő évi folytatásban és feledve az előző évi gyermeknap elmaradását.

 

Nyomtatás
Megjelent: 2012. máj. 05. szombat

 

Jubileumi házassági évfordulósok!

 

Katafa Község Önkormányzata első alkalommal szervezett ünnepséget az 50, 52, 55, 62-éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspároknak. Gérnyiné Hajba Erzsébet nagy szeretettel és tisztelettel köszöntötte a meghívott hat jubiláló idős párt.

„Mindig megható élmény az olyan, amiből csak egyet tartogat az ember számára a Sors. Az Élet. Az ilyen események között is az érzelmek legmagasabb fokán áll az, amikor házasságkötésük több évtizedes évfordulóját ünnepelhetik.” Méltatta kitartásukat, hűségüket, egymás iránti szeretetüket. Az élet millió nehézsége ellenére közös erővel sikerült idáig a hosszú rögös úton eljutniuk. Az ünnepség folytatásaként Bokor Andreával és Bokor Renátával csodálatos Ady versekkel emlékeztünk a múló időre. A szerény megvendégelés közben a kedves házaspárok életük szomorú és vidám történeteibe engedtek betekintést. Varga Gyula az évfordulósok nevében hálás szívvel mondott köszönetet a polgármesterasszonynak és a testületnek, hogy megszervezték ezt a felejthetetlen délutánt. A képviselő testület látva az ünnepeltek örömét, meghatottságát, elhatározta, hogy hagyományt teremt az eseményből.

 

 

Get a better hosting deal with a hostgator coupon or play poker on party poker
Copyright 2012 Rendezvények. Powered by Zolee
Joomla Templates by Wordpress themes free